31 d’agost del 2011

CARROS I CARRETES

Hola a tots, avui vull contar la meva experiència en la cursa de Carros de Foc que s’ha disputat aquest cap de setmana en la que ens vam presentar Santi S. Santi G. I jo mateixa.


La carrera va començar el dijous de mati a les nou en casa Santi on me estaven esperant els dos a que arribaria del treball per a moure cap a Espot on teníem que replegar el forfait per poder fer la cursa. He de dir que hem van fer patir molta fam, ja que jo m’avia alçat a les cinc del mati per anar a la feina i ells feia no res que havien desdejunat i no hi havia manera de que pararen a fer un mosset; al final ( no se si per pena o per pesat ) van parar a un area i vam poder fer un mosset. Desprès directes fins a Espot, on replegarem els forfaits, vam dinar i fer temps per omplir el taxi, ja que si no anava ple no ens pujava fins al alberge de Amitges on fiem nit i era el punt de partida de la cursa per a nosaltres.


Una vegada en el alberge, ens vam acomodar i preparar els trastos per la cursa i encara ens va donar temps de donar una volteta per reconèixer el terreny i fer-nos unes fotets per al àlbum abans de sopar. Desprès de sopar ens quedarem xerrant un ratet en els altres corredors que volien fer la cursa i mirant un mapa que ens havien donat els de l’organització per comentar aspectes de la cursa abans de anar a dormir. La nit va ser prou mogudeta; entre nervis, gent que no parava de menejar-se i d’altres que pareixien unes locomotores de lo que arribaven a bufar, no ens va donar temps de dormir molt. A les cinc i mitja ja estàvem desperts i a les sis repartien el desdejuni on ja estàvem tots preparats per començar.


A les set va començar la cursa pe als que estàvem allí ( ja que esta es podia començar del divendres a les set del matí fins les set de la vesprada del dissabte ), he de dir que esta cursa era la primera que feia d’aquestes característiques a la que hem presentava jo, encara que ja he fet dos edicions de la Marató i Mitja tinc que dir que no te res a vore ja que el desnivell de esta es queda ben allunyà de la de Carros ( ni punt de comparació ). Fins al tercer control ( refugi de Restanca ) vaig anar prou be, d’ací en davant el desnivell ja feia efecte a les cames i encara quedava lo millor el coll de Contraix, per a mi la part mes perillosa de la volta per ser la de mes desnivell i en roca solta tota ella. A la baixada del coll va ser on va començar a ploure i lo pitjor de tot, a pedrejar ( i jo en les Garmon, una sabatilla que per a l’aigua no es molt bona que diguem ). La baixada va ser mogudeta ja que un les condicions no acompanyaven i vaig pegar quatre bacs a terra. Una vegada en el refugi de Estany va començar a ploure fortet durant un hora i mitja mes o menys i desprès va eixir el solet, però el cos ja esta bullit de tant de palo, encara que no es motiu per a parar exina que “ AMUNT I CRITS “ AVANT, AVANT “ i poc a poc es fa camí fins que vaig arribar al refugi de Colomina on vaig tindre la sort de trobar a una companyera que va estar a punt de deixar-lo per el fred que tenia, li vaig deixar una samarreta que portava i la vaig convèncer per que m’acompanyare fins a la meta ( sense ella no se si aguera acabat la cursa, ja que de nit ens vam fer molta companyia que ens va vindre be als dos, sino jo crec que encara estaria perdut per eixos tossals, de nit veuen millor quatre ulls que no dos ). Eixirem ja en els frontals del refugi i desprès de perdre mos unes quantes vegades ja que de nit no es veien be les fites del camí i que estàvem ja cansats. Però poc a poc varem arribar al refugi D’amitges en 23h45m, ben bullits però en una sensació de Finisher que un nomes se pot tindre quan fa alguna cosa exina.


I si, son moltes hores però jo tinc una samarreta taronja que altres se la tenen que guanyar per a poder parlar de això....


Gracies a la gent que ens a donat ànims i als dos Santis per fer possible esta experiència. I ànims a la gent que tinga ganes de fer aquesta carrera tan dura però tant bonica.


22 d’agost del 2011

Previ - Carros de Foc SKY RUNNER

L'itinerari de Carros de Foc uneix els nou refugis guardats que hi ha dins del Parc Nacional d'Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici.

La travessa discorre en la seva totalitat per un terreny d'alta muntanya, a on els blocs de granit, pedreres i camins es barregen en un recorregut que salva un desnivell acumulat de 9.200 mts. i 55 km. de distància. Almenys això és el que posa a la seua pàgina web perquè en molts altres perfils ixen prou més quilòmetres.

El Pallars, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran són les comarques que guarden una de les zones de més bellesa dels Pirineus i conformen el Parc Nacional d'Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici.

Descobrir aquets paisatges ha estat sempre un dels objectius de la majoria de muntanyencs.

Potser per això, en la zona van anar apareixent refugis amb la idea de facilitar ascensions i travesses. Amb el pas del temps aquests refugis han arribat a convertir-se en part del paisatge. Així ara podem trobar un total de nou refugis guardats que ens permeten recórrer la zona fent diferents combinacions d'itineraris.

Per fer el recorregut clàssic de Carros de Foc necessitarem entre 5 i 7 dies. Però per a la modalitat Sky Runner caldrà completar el recorregut en menys de 24 hores.

L'itinerari no disposa d'un marcatge especial. Passarem per zones a on les marques de pintura del GR11 són evidents. Trobarem trams a on unes estaques de fusta pintades de groc ens marcaran el camí. I la major part del temps seguirem el camí gràcies a les fites (pedres apilades) que altres muntanyencs van construir.

Els refugis es troben a una alçada entre els 1.900 mts. i 2.400 mts.

L'alçada mitja de la travessa és de 2.400 m. i el punt més elevat pel que passarem és el Coll de Contraig de 2.745 m.

La modalitat de Sky Runner, que és la que pretenem fer Santi S., Sergio i jo, es pot començar des del 26 d'agost a les 7.00h fins les 19.00h del 27 d'agost. Pots iniciar el recorregut pel refugi que vulgues i fer-lo en el sentit que vulgues, però per completar-lo sempre cal acabar en el refugi d'inici i en menys de 24 hores. I per obtenir el títol de FINISHER, és imprescindible segellar el forfait en tots els refugis de pas.

El forfait és un carnet que és imprescindible segellar en tots els refugis per acreditar el pas per cadascun d'ells i poder obtenir els premis exclusius de Finisher.

Els propis refugis seran els punts de descans i avituallament, a on trobarem tot el necessari per a reposar forces. L'organització posa a disposició dels corredors, aigua, te, caldo, begudes isotòniques, fruita, etc.

El nostre punt de partida serà el refugi d'Amitges. Aquest refugi es troba a una alçada de 2380 mts, a la comarca de Pallars Sobirà. És propietat del Centre Excursionista de Catalunya. I s'accedeix des del municipi d'Espot.

Nosaltres prendrem l'eixida el 26 d'agost a les 7.00h del matí. Esperem tindre sort i que ens faça bon temps.

Ja us ho contarem al tornar.

Santi Garcia.

12 d’agost del 2011

Últim entrene llarg per afrontar "Carros de Foc"

Dimecres 10 d'agost, Santi S., Sergio i jo, hem fet l'última eixida llarga i mig nocturna per preparar "Carros de Foc".

Això de mig nocturna és perquè vam començar a les 18.15h de la vesprada i vam acabar a les 00.45 de la nit. Motiu pel qual la mitat del recorregut el ferem de nit amb els frontals.

40km - 1700 mts D+ - 6h 29m

Amb tot el material necesari a la motxilla, l'equipament ha sigut el mateix de sempre:
  • Impermeable, gorra, samarreta recanvi, calcetins recanvi, gorro, guants, buff, manguitos, manta tèrmica, botiqui, frontal, piles recanvi, bastons telescòpics, telèfon i 1,5 litres d'aigua en els bidons.
I per a menjar:
  • Barretes energètiques, gels i 2 entrepans.
Com en altres ocasions Santi i jo, vam deixar aigua en un parell de llocs, sabent que teniem la font del Ros per entremig, on també podiem agafar aigua. Més o menys la distribució de l'aigua va estar bé, llevat de Sergio que se li va acabar sobre el km 32 i Santi i jo li'n vam passar dels nostres bidons per arribar al km 35 / 36, on estava l'últim avituallament líquid.

La veritat es que va fer prou bon dia. Evidentment amb calor, però no amb eixe sol asfixiant que vam patir l'altra vegada. El que si hi havia era molta humitat i durant les 3 hores i pico que vam anar de nit es suava igual que durant el dia, per això la necessitat de líquids va estar ajustada.

Sobre el recorregut dir que va estar entretingut. Tot i no haver-lo fet mai va estar dins de les previsions de fer 40 km i superar els 1500 mts de D+. Almenys, com podeu vore, nosaltres vam quedar contents i satisfets.

Aquestos dies que queden per anar a "Carros de Foc" intentarem conservar la condició física, cosa que no serà fàcil, doncs són les festes de Vilafamés, però per intentar-ho que no siga.

Santi Garcia.

9 d’agost del 2011

V Cursa de Muntanya de Vistabella

Diumenge 7 d'agost, Vistabella ha organitzat, la cinquena cursa de muntanya valedera per a la III Lliga Castelló Nord.

Més de 350 participants hem prés l'eixida per disfrutar d'un recorregut amb unes vistes espectaculars del macís de Penyagolosa. Son 26 kilòmetres de cursa i 960 metres de desnivell positiu. A estones hem corregut a 1600 metres d'altitud i amb fresqueta.

Tot i que al final, quan l'ombra dels pinars i carrascars ens han abandonat, han donat pas a un sol de justícia que junt als kilòmetres transcorreguts, han fet que diversos corredors patiren calambres en l'última part del recorregut.

Aquesta V edició de Vistabella ha sigut la del debut dels culrojospelmon en aquesta cursa. Per diferents circumstàncies mai havíem pogut estar a Vistabella, però de bén segur que no serà l'última, doncs el recorregut és magnífic i l'atenció al corredor espectacular. Aquesta cursa és la que altres municipis haurien de tindre de referent. El poble de Vistabella i el Club de Muntanya Vistabella ens han fet gaudir d'un dia d'esport per la muntanya. Enhorabona i si seguiu així consolidareu aquesta cursa dins del calendari provincial.

La nostra classificació ha sigut la següent:

Santi G. - 2h 28m - clasif. gen. 37
Santi S. - 2h 32m - clasif. gen. 47
Sergio - 2h 41m - clasif. gen. 78
Fabricio - 3h 19m - clasif. gen. 225

A banda de nosaltres també han hagut altres corredors de Vilafamés que han estat a Vistabella com: Isaac, Miguel, Sofia, Gustavo i Antonio. Per tant, podem dir que ha sigut una alta participació dels corredors del nostre poble.

Felicitar-vos a tots per la cursa que heu fet i desitjar-vos un bon estiu!

Santi Garcia.