9 de febrer del 2015

I Mitja Marató de Nules

El Club Atletisme Noulas ha organitzat aquest diumenge 8 de febrer la I Mitja Marató de Nules. El seu somni ha estat pensar en l'essència de les curses populars i del corredor aficionat. La idea i la iniciativa ha sigut recuperar eixes curses dels anys 80 i 90 on la gent corria per afició, sense tindre apenes que pagar, on els que corrien només volien disfrutar de la cursa, on no importaven altres coses com classificacions, circuits, samarretes ... només passar-s’ho bé.

Per si fora poc i per intentar fer arribar la passió del running a tot el món, han fet una recollida de roba i calçat que encara es puga utilitzar i que puga gastar altra gent per començar a córrer.

No és gens fàcil reunir 1400 corredors en una cursa popular, i ells ho han aconseguit. Ha sigut una bona organització amb gran quantitat de voluntaris. I tot per només 1 €. Han demostrat que les coses es poden fer d'una altra manera.

Des del Club Muntanya Vilafamés hem intentat contribuïr a que Nules haja sigut una gran festa de l'atletisme popular.

Avui per primera vegada, i en una primera edició d'una mitja marató, he tingut la satisfacció de disfrutar de l'experiència de fer de pràctic de 1h 30m. Marcar el ritme de 4.15 m/km ha sigut una responsabilitat, però que al mateix temps ha sigut molt gratificant creuar l'arc de meta en 1.29.34 i rebre la felicitació dels corredors que ho han aconseguit.

Gracies a Emilio Pedro Galindo, que a través de Sofia, ha pensat i confiat en mi per compartir aquesta experiència.

Santi Garcia.