23 de juliol del 2010

1a Cursa de muntanya de Morella

El passat 18 de juliol es va celebrar la I cursa de muntanya de Morella. Amb 23 km de distància i 850 mts de desnivell positiu. Amb aquesta cursa s’arriba a l’equador de les proves de que consta la II Lliga de Curses de Muntanya Castelló Nord.

Els culrojospelmon vam estar presents en aquesta primera cita a Morella. Així es que de bon matí, a les 5.45h, Cristian i jo, eixiem de Vilafamés cap a l’Alameda de Morella en busca de trobar aparcament baix d’una bona ombra, doncs les previsions del temps pronosticaven bona cosa de calor.

A les 7h ja estavem en Morella i com que havíem arribat en temps decidim buscar un bar obert per prendre un café, però “nuestro gozo en un pozo” perquè no hem trobem cap. Bé perdó, sí que n’hi havia un d’obert, però la cafetera estava apagada.
Així es que decidim tornar cap al cotxe per posar-nos la roba de “treball” i calentar abans de col·locar-nos en la línia d’eixida.

A les ordres del speaker i després d’un compte enrere “… 5, 4, 3, 2, 1” es pren la sortida des del passeig de l’Alameda en direcció a l’aqueducte. Només som uns 230 participants, però anem tots molts junts i prou ràpids, doncs tothom volem estar ben col·locats per a quan arribem els primers trams de senda.

Prompte arriba el primer control i dels corredors que tinc davant de mi quasi que no para ningú. Després d’una baixada no molt llarga per senda, on tinc dificultat per trobar les cintes, arribem a una pujada amb prou desnivell. En aquesta pujada passem pel costat mateix dels aerogeneradors, on poc després està el segon control (km 10.5 - 1h 00m).

Tot seguit comença una forta baixada per senda per arribar a Xiva de Morella. Els primers trams són prou tècnics i després passem per dins d’un carrascar molt bonic, però el marcatge torna a ser dificultós i en alguns moments costa trobar les indicacions. Així arribe a Xiva (km 15.300 - 1h 24m).

Arriba l’última pujada d’uns 3,5 km aproximadament, i després només quedaran 4km per tornar al lloc de partida. Els últims metres de la pujada es fan durs, com podeu vore en el perfil, i les cames ja estan pesades i no tiren com al principi. Només arribe dalt deixe passar uns primers metres per a recuperar, però no hi ha temps per a romanços. Alguns dels corredors que vénen per darrere són veterans i hi ha d’apretar les dents conforme siga per arribar a meta per davant d’ells. Així es que comence baixant a tope per l’últim tram que queda de senda, doncs sí he de treure un poc de distància es en aquest terreny, després quan arribarem a l’asfalt estaré en desventatja.

Al final conseguisc arribar davant per molt poc de temps. Cansat, però content del resultat i de la carrera.

Sobre aquesta 1a cursa de Morella comentar, al meu parèixer, que els avituallaments han estat correctes i bén situats. Tal vegada hi hauria de millorar en alguns llocs el marcatge de la cursa. Bolssa del corredor i avituallament final correctes.
Temps: 2h 11m - el 31 de la general i el 6 de veterans A

1 comentari:

Elbakdelcentena ha dit...

Yeeep! el personal no s'encante,jo encara no he tingut temps d'escriure la meva crònica, però ho faré.
En quant a la crítica de la carrera, opine el mateis, en quant a controls bé però el marcatge, en alguns trams no tant bé.

Bueno , avore si tinc un ratet i escric la meva.

Amunt culrojospelmón!!!