30 de gener del 2013

III Ultrafons 6 hores de València (1)

Després de recuperar uns dies de la Marató de Tarragona he vist aquesta prova d'Ultrafons. És una cursa diferent al que he fet fins ara i m’ha fet goig provar. Us explique un poc el funcionament de la carrera.

La cursa d'ultrafons "Ultra 6h.València", se celebrarà el diumenge 3 de febrer de 2013, a partir de les 9 del matí, a les pistes d'atletisme de l'antic llit del riu Túria, a València. Consisteix en realitzar la màxima distància durant 6 hores de temps. Els guanyadors/es seran aquelles persones o equips que recorrin més quilòmetres.

La cursa discorrerà sobre un circuit mesurat amb roda topomètrica de 3.000 metres: 500m de tartán, 1.100m d'adoquí i 1.400m de terra compacta. La prova serà controlada per xip.

La cursa sempre serà en el mateix sentit, hi haurà un únic punt on es podrà sortir i entrar al circuit, dins de les pistes, on estaran situats els serveis, zona mèdica, zona de descans.

Hi haurà una zona d'avituallament sòlid i líquid, i una zona d'avituallaments personals, podent només avituallar en aquestes zones, no podent rebre cap avituallament fora d'aquestes, sent motiu de desqualificació dels corredors que no compleixin aquesta norma.

En finalitzar la prova, a les 15 hores, cada corredor deixarà el dorsal just en el punt on es trobi, i tornarà a la zona de meta, perquè posteriorment es sumin mitjançant mesurament, els metres corresponents a l'última volta.

Més o menys és un resum de com funciona aquesta prova. Ja us contaré més endavant com ha anat.

Santi Garcia.