22 d’agost del 2011

Previ - Carros de Foc SKY RUNNER

L'itinerari de Carros de Foc uneix els nou refugis guardats que hi ha dins del Parc Nacional d'Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici.

La travessa discorre en la seva totalitat per un terreny d'alta muntanya, a on els blocs de granit, pedreres i camins es barregen en un recorregut que salva un desnivell acumulat de 9.200 mts. i 55 km. de distància. Almenys això és el que posa a la seua pàgina web perquè en molts altres perfils ixen prou més quilòmetres.

El Pallars, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran són les comarques que guarden una de les zones de més bellesa dels Pirineus i conformen el Parc Nacional d'Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici.

Descobrir aquets paisatges ha estat sempre un dels objectius de la majoria de muntanyencs.

Potser per això, en la zona van anar apareixent refugis amb la idea de facilitar ascensions i travesses. Amb el pas del temps aquests refugis han arribat a convertir-se en part del paisatge. Així ara podem trobar un total de nou refugis guardats que ens permeten recórrer la zona fent diferents combinacions d'itineraris.

Per fer el recorregut clàssic de Carros de Foc necessitarem entre 5 i 7 dies. Però per a la modalitat Sky Runner caldrà completar el recorregut en menys de 24 hores.

L'itinerari no disposa d'un marcatge especial. Passarem per zones a on les marques de pintura del GR11 són evidents. Trobarem trams a on unes estaques de fusta pintades de groc ens marcaran el camí. I la major part del temps seguirem el camí gràcies a les fites (pedres apilades) que altres muntanyencs van construir.

Els refugis es troben a una alçada entre els 1.900 mts. i 2.400 mts.

L'alçada mitja de la travessa és de 2.400 m. i el punt més elevat pel que passarem és el Coll de Contraig de 2.745 m.

La modalitat de Sky Runner, que és la que pretenem fer Santi S., Sergio i jo, es pot començar des del 26 d'agost a les 7.00h fins les 19.00h del 27 d'agost. Pots iniciar el recorregut pel refugi que vulgues i fer-lo en el sentit que vulgues, però per completar-lo sempre cal acabar en el refugi d'inici i en menys de 24 hores. I per obtenir el títol de FINISHER, és imprescindible segellar el forfait en tots els refugis de pas.

El forfait és un carnet que és imprescindible segellar en tots els refugis per acreditar el pas per cadascun d'ells i poder obtenir els premis exclusius de Finisher.

Els propis refugis seran els punts de descans i avituallament, a on trobarem tot el necessari per a reposar forces. L'organització posa a disposició dels corredors, aigua, te, caldo, begudes isotòniques, fruita, etc.

El nostre punt de partida serà el refugi d'Amitges. Aquest refugi es troba a una alçada de 2380 mts, a la comarca de Pallars Sobirà. És propietat del Centre Excursionista de Catalunya. I s'accedeix des del municipi d'Espot.

Nosaltres prendrem l'eixida el 26 d'agost a les 7.00h del matí. Esperem tindre sort i que ens faça bon temps.

Ja us ho contarem al tornar.

Santi Garcia.

1 comentari:

Anna ha dit...

Hola, hola ... ací estic davant de l'ordinador carregant al GPS la Carros. Demà de bon matí cap a allí també. Segur que ens trobem, sinò ... molta sort i que ho disfruteu.

Xe! Què xicotet és el món!! Jajajaja.

Salut!