19 d’abril del 2010

Entrene MiM 2010: Useres - Lloma Bernat - Useres

Aquest dissabte dia 17 d’abril estava planificat en el calendari fer el recorregut: Les Useres - Lloma Bernat - Les Useres. Aquest itinerari ja el teniem vist del dia, millor dit de la nit, que vam fer Vilafamés - Xodos, però avui feiem compte de reconèixer millor el terreny per allò d’anar de cara al dia. Però per a decepció nostra, l’oratge ens va donar un dia de boira i pluja fina durant quasi tot el camí.
Així que cap a les 7.30h del matí arribem, Santi i jo, a Les Useres i després de no saber ben bé quina roba posar-nos, eixim cap a Sant Miquel de Torrocelles en mànega curta i un paravents per damunt. A Cristian el tenim per Cabanes, doncs avui coincideix en la marxa de muntanya que fan allí.
A la miqueta de moure ja ens vam donar compte que no eixiria el sol, doncs la boira feia acte de presència sense deixar vore més allà de 20 mts.
Abans d’arribar a Sant Miquel (1h 7m), Santi va notar una punxada a l’esquena. Vam pensar que no seria res i continuem endavant. A mitat Lloma ja sentiem les esquelles de les vaques que per allí pasturaven. Pujem trotant fins el Mas d’Aicart i d’allí, caminem fins la pista de formigó de dalt de la Lloma (1h 50m).
En arribar dalt, fem trago d’aigua i girem enseguida, doncs fa fred i la pluja sembla que siga més forta. Baixem ràpids, sense parar en cap lloc i això fa que passem per Sant Miquel en 2h 16m. Allí parem i agafem aigua de la cisterna. Li comente a Santi que en poc més d’una hora estem a Les Useres, però ell es resenteix de l’esquena en cada escalonet que baixa, cosa que ens fa anar en més compte i poc a poc.
Després de Sant Miquel, ens queden les 3 pujadetes de rigor, on el fang ja està present de forma continua i les sabatilles pesent prou més del que toca.
Arribem a l’ultima baixada. D’ahí a Les Useres són 5km el que queda i tots cap a avall. Fem trago d’aigua i un tros de barreta i continuem. Ja tenim ganes d’arribar i no tant pel cansament, sinó perqué la pluja no ha parat i ja estem banyats fins els calçotets, cosa que fa gelar-nos i agafar fred.
Al poc ja veem el campanar de Les Useres i en uns 5 minuts aprox. arribem al cotxe.
Temps total: 3h 27 minuts – 28,9 km
Així que satisfets pel temps que hem fet i més en les condicions climatològiques que ens havíem trobat, ens canviem de roba baix d’un perxet del poble i ens posem a esmorçar el que ens havíem guanyat, amb 2 cervesetes fresquetes i un bon plat d’olives trencaes.

Esperem que el contratemps de Santi no siga res i es recupere de cara al pròxim entrenament.

1 comentari:

Rocalaguela ha dit...

Gracies Santi, pero crec que no sera res. Aixi que ja estic preparat per al proxim entrenament.
Molt guapa la cronica.