26 d’abril del 2010

Marxa nocturna: Balneari de l'Avellà - Albocàsser

Aquest dissabte 24 d’abril, a les 23.30hores de la nit, els organitzadors del Trail Maestrat Extrem han preparat una eixida nocturna per mostrar-nos els últims 32 km dels 118 km totals de que consta la prova que es realitzarà el proper 12 i 13 de juny.

Arribe a Albocàsser al voltant de les 23 hores i només aparcar em trobe a José Luis. Ens saludem i ens anem a prendre un café que de bén segur ens farà falta. Ja anirem pràcticament junts durant tot el recorregut. Poc després ja ens està esperant l’autobús que ens pujarà al balneari de l’Avellà. Així que agafem la motxila i cap a l’autobús.

Arribem a l’Avellà a les 00.25 hores i després de passar llista comencem el recorregut de 32 km que ens tornarà de nou a Albocàsser. Som 36 participants els que ens he apuntat a fer la ruta.

La primera part del recorregut, fins Catí (1h 21m), és pràcticament el mateix que la "Volta de Catí" que es fa al setembre, llevant que no es puja a “l’infern” i se li dona un rodeig.

Després de Catí pujem per pista, a l’ermita de Sant Vicent (1h 49m), el ritme és bó i en arribar dalt tenim d’esperar-nos per reagrupar a la gent.


Continuem per una senda avall, plena de pedres i roca, on no es baixa còmode i hi ha de tenir compte de no tropessar. Prompte acaba la senda i arribem a una pista molt bona on ens decidim a trotar. Aquesta pista ens durà fins a Tirig (3h 15m), on aproximadament estem a mitad del recorregut. A la plaça de Tirig parem un poc i aprofitem per menjar i reomplir els bidons d’aigua.

Tot seguit comencem la pujada a Santa Barbara (3h 37m), primer per pista i després per una senda molt bonica on es pot apreciar la filera de les llums dels frontals.

A partir de Santa Bárbara continuem, tot per pista, fins el barranc de la Valltorta. Abans, creuem la carretera de Les Coves-Tirig (4h 15m).

Una vegada dins del barranc de la Valltorta, comencem, a bon ritme, una forta pujada per senda, però que poc a poc es va suavitzant fins que arribem a la pista.

Queden 3 ó 4 km per arribar a Albocàsser i el dia comença a clarejar. Tot i que no estem excesivament cansats, ja tenim ganes d’arribar i es que les hores sense dormir es fan notar, tot i que no he tingut sensació de son durant tot el recorregut.


Per fi arribem a Albocàsser en 6 hores 03 minuts. Em despedisc d’alguns companys i de José Luis, desitjant-nos sort per a la Marató i Mitja i de quedar les setmanes posteriors per fer algun reconeixement del terreny d’aquesta superprova de 118 km. Em canvie la roba que porte més suada i cap a Vilafamés a gitar-me un ratet que demà tinc que plegar caramels al bateig d’Oriol i Júlia.

Gracies a l’organització del Trail Maestrat Extrem per oferir-nos aquesta marxa nocturna.

2 comentaris:

Elbakdelcentena ha dit...

Esta molt bé aixo de fer alguna marxa nocturna per preparar el ULTRA TRAIL DEL MAESTRAT,teniu molt de merit tots els que esteu inscrists en aquesta prova, i sou dignes d'admirar.

Nunivak ha dit...

Yeeeeep, sinyó Bak. Voldràs dir que els que estan inscrits són uns inconcients i estan algo destorbats, perquè dignes d'admirar seran els que podran acabar aquesta locura de 118 km.
Mare de Déu. Com diu un que coneixes, "si me rebente, que m'incineren" a mi també.